banner vobu 750x100
Земляні роботи, риття котлованів

Земляні роботи, риття котлованів

Земляні роботи - невід'ємна частина будь-якого будівництва, з якої починається весь процес зведення житла. Це може бути закладка фундаменту, підведення комунікацій, риття колодязів і багато іншого. Приміром, у Хмельницькому є безліч будівельних компаній, які займаються всіма цими роботами. Дуже важливо ретельно все спланувати з урахуванням особливостей ґрунту, на якому розташована ділянка, виду, розмірів і матеріалу майбутньої будови.

Земляні роботи, як правило, починають з вирівнювання грунту. Воно здійснюється шляхом переміщення і рівномірного розподілу землі по ділянці з подальшим утрамбовыванием. Місце під будівництво доведеться ретельно готувати - рівняти, зміцнювати, встановлювати дренаж. Це дозволить захистити грунт від ерозії і сповзання, а сама будівля - від зайвої вологи і руйнування. Від підготовки грунту буде залежати швидкість і трудозатрата під час копання котловану під фундамент.

Наступним етап - риття котлованів. Традиційно розробка котлованів починається з розрахунків - тут має значення поверховість майбутньої будови, матеріал споруди, планування кімнат і несучих конструкцій. Завдяки сучасним технологіям і професійному обладнанню в останній час риття котлованів під майбутній фундамент стало досить простою і порівняно нетривалим процесом. Для риття використовуються спеціальні екскаватори. Якщо для вас важливо поєднання ціни, якості і швидкості, краще знайти в Хмельницькому компанію з гарною репутацією в такій справі, як розробка котлованів. Закладка фундаменту - найважливіший момент у всьому процесі будівництва будинку, від якого буде залежати багато його подальші експлуатаційні характеристики.

Щоб завести в будинок всі необхідні інженерні комунікації (газ, електрику, воду, каналізацію), потрібно здійснювати риття траншей. Робити це можна як самостійно, так і звернувшись до фахівців, знайти яких в такому місті, як, приміром, Хмельницький, не складе труднощів. Риття траншей проводиться як вручну, так і з допомогою екскаватора.

Ще одним важливим видом земляних робіт є копка колодязів. Найкраще робити це ранньою восени, коли грунтові води стоять найбільш низько. Риття колодязів може здійснюватися як за допомогою звичайної лопати, так і з застосуванням спеціального потужного відбійного обладнання. Можна робити це самостійно, або ж звернутися до професіоналів. В залежності від будови пластів, спосіб риття колодязя може бути відкритим, закритим або змішаним. Перший являє собою вириту яму, в яку монтується все необхідне. Другий спосіб передбачає кнопку в сипучих грунтах і застосовується при наявності на ділянці пливунів. Змішаний тип будівництва передбачає поєднання перших двох способів. Копка криниць - не така проста справа, як здається на перший погляд, тому краще довіритися фахівцям.

 Автор Елена Ремотик