banner vobu 750x100
Каркасне будівництво, каркасні будинки

Каркасне будівництво, каркасні будинки

Каркасні будинки стрімко набирають популярність. Доступність технологій і матеріалів, дешевизна виготовлення та експлуатації робить будівництво каркасних будинків ідеальним варіантом. Каркасно-панельні будинки мають ряд переваг і недоліків, які потребують уважному розгляді.

До плюсів можна віднести в першу чергу низьку вартість. На відміну від дорогих цегляних і пеноблочных будинків, комфортний двоповерховий будинок за канадською технологією з чотирма спальнями, наприклад у Хмельницькому можна побудувати, вклавшись у не більшу суму з урахуванням спорудження фундаменту. Крім того, канадські будинки досить прості в будівництві. Вам не потрібно ні кран, ні вантажні машини. Потрібно лише розрівняти дільницю і зробити отвори під фундамент, а далі всі зроблять робочі, причому досить швидко. В якості матеріалу під будівництво каркасних будинків підійде деревина, листи ОСБ і фанера, утеплювач і різні оздоблювальні матеріали, придбати які в такому місті, як Хмельницький, не складе труднощів. Крім того, деревяний будинок має масу переваг за рахунок своєї екологічності.

Каркасне будівництво відрізняється простотою монтажу фасадних елементів. На відміну від кам'яного будинку, встановити в будинок за канадською технологією вікна, двері, водостічну систему і багато інші конструкції не складе особливої праці. Та й чиняться канадські будинки досить швидко - людині, яка знає ази роботи з деревом, не доведеться довго старатися над ремонтом.

Каркасні будинки володіють ще однією дуже істотною перевагою - при їх будівництві не потребує паузи для усадки, яка триває близько 1 року, що значно економить час. А вести каркасне будівництво або будь-якому іншому місті можна в будь-який сезон, не особливо залежачи від погодних умов. Однак будинки з сіп панелей мають і свої недоліки. Найбільш істотний з них - це недовговічність. Гарантія на каркасно-панельні будинки навіть в авторитетних будівельних компаній складає від 5 до 10 років. Але не варто хвилюватися: враховуючи простоту ремонту, при дбайливому догляді будинок може прослужити в 2, а то і в 3 рази довше.

Існує міф про промерзанні каркасних будинків в холодному кліматі. Однак таке місто, як приміром Хмельницький належить до помірного клімату, і якщо тут при будівництві будинку використовувати утеплювач товщиною 100-150 мм, то промерзання можна уникнути, і ніякі перепади температур не страшні. Будинки з сіп панелей мають досить обмежену кількість архітектурних рішень. Людям, які вирішили побудувати такий будинок, доступний лише певний ряд типових конструкцій. Що стосується обмеженості в оздоблювальних матеріалах, то це не зовсім вірно, оскільки будинок при бажанні можна обробити облицювальною цеглою.

Підвівши підсумки, можна сміливо сказати, що будівництво каркасних будинків - це чудовий варіант для тих, хто хоче отримати оптимальне співвідношення ціни та якості, кому не байдужа екологічна чистота житла, а також важливі мобільність і комфорт.

 Автор Елена Ремотик