banner vobu 750x100
Гіпсокартонні конструкції, монтаж, стелі та стін з гіпсокартону

Гіпсокартонні конструкції, монтаж, стелі та стін з гіпсокартону

Останнім часом у всіх містах і зокрема в Хмельницькому велике поширення отримали гіпсокартонні конструкції. За рахунок екологічності гіпсокартону, його вологостійкості, легкості установки, гіпсокартонні роботи стали практично невід'ємною частиною будь-якого ремонту. Існує безліч видів і марок гіпсокартону, що відрізняються за властивостями і зовнішнім виглядом.

Починаючи гіпсокартонні роботи, слід також обзавестися допоміжної фурнітурою: металевими профілями, шпаклівкою, шурупами, гіпсовим клеєм. Робота з гіпсокартоном гранично проста і різноманітна: листи легко можна різати, надавати їм будь-яку форму, вони без праці кріпляться, їх можна покривати зверху шпалерами, плиткою, фарбою та іншими матеріалами. Робота з гіпсокартоном проводиться на етапі чистової обробки, коли закінчені всі «мокрі» роботи і заведені комунікації.

Одним з найпопулярніших ремонтних напрямків у Хмельницькому і у всіх мегаполісах є обшивка стін гіпсокартоном, стелі та арки. Стіни з гіпсокартону мають естетичний вигляд, хорошу звукоізоляцію «дихаючу» структуру і зручні для подальшої декоративної обробки. Оздоблення стін гіпсокартоном також є одним з найбільш простих і ефективних способів вирівняти основну стіну. Процес починається з ретельної розмітки, яку краще вести від самого виступаючого місця. Потім встановлюється каркас з металевого профілю, і потім вже - виконується монтаж гіпсокартону саморізами. Оздоблення стін гіпсокартоном, може виконуватися як власноруч, так і за допомогою фахівців.

Стелі з гіпсокартону дозволяють приховати дефекти основної стелі, дроти та вентиляційні труби. Крім простих стель широку популярність мають багаторівневі стелі з гіпсокартону, що додають інтер'єру ефект об'ємності і розкішний вигляд. Монтаж стелі з гіпсокартону складається з тих же кроків, що і обшивка стін гіпсокартоном. Однак тут завдання ускладнюється роботою на висоті, і зробити все своїми руками, особливо багаторівневі стелі з гіпсокартону, досить важко.

Не меншою популярністю користуються і гіпсокартонні перегородки. Коли відбувається перепланування зі зносом стін, виникає потреба зводити гіпсокартонні конструкції. Найкраще на цю роль підходять арки з гіпсокартону, завдяки своїй екологічності, звуконепроникності і легкості установки. Монтаж гіпсокартону проводиться по тому ж алгоритму, що і у випадку стін і стель. Гіпсокартонні перегородки здатні легко замінити звичайну стіну, мають естетичний вигляд і зручні для подальшого фарбування, укладання плитки або обклеювання шпалерами.

 Автор Елена Ремотик