banner vobu 750x100
Складання кошторисів будівельних робіт, кошторис на ремонт та будівництво

Складання кошторисів будівельних робіт, кошторис на ремонт та будівництво

Перш ніж розпочинати будівництво у Львові, необхідно підрахувати, скільки коштує побудувати будинок, тобто скласти попередній кошторис. Складання кошторисів, до недавнього часу, було долею виключно спеціальних кошторисних контор. Сьогодні будівельні кошториси складають, як спеціалізовані будівельні фірми, так і приватні умільці. Потрібно зауважити, що коштувати кошторис на будівництво будинку може стільки, скільки коштує малосімейка у Львові. Точно також, як і кошторис на ремонт квартири може коштувати дорожче самого ремонту.

Найнеприємніше, що серед укладачів кошторисів дуже багато «лже-проектантів», які кошторис на будівельні роботи складають з допомогою непрофесійних комп'ютерних програм, завантажених з інтернету. Шахраями багатий не тільки Львів, подібного виду спеців повно в кожному місті. У задачі питається: навіщо комусь платити, якщо можна посидіти день за комп'ютером і кошторис на ремонт квартири або навіть кошторис на будівництво будинку буде лежати у вас на столі?

Отже, що потрібно для того, щоб дізнатися, скільки коштує побудувати будинок. Для того щоб скласти правильну кошторис на будівництво, уявіть себе будівельником, який прийшов на порожню ділянку і його головним завданням є будівництво будинку. Так як всі ми знаємо, що будь-який будинок починається з фундаменту, то і в кошторис ми почнемо вносити все, що пов'язано з фундаментом, тобто ми вносимо в одну колонку всі матеріали з цінами і кількістю, а в іншу перелік робіт, які необхідно буде виконати, розцінки на будівельні роботи. Ціни на матеріали ви можете дізнатися в будь-якому магазині або завантажити з інтернету прайс будь-якого будівельного супермаркету. Що стосується кількості матеріалів, то, знаючи площу майбутнього будинку, ви легко зможете його прорахувати за допомогою онлайн-калькуляторів, які є на сайтах тих же інтернет магазинів будівельних матеріалів. Розцінки на будівельні роботи можна дізнатися, зателефонувавши за оголошенням, які дають будівельні бригади приїхали в Львів, в пошуках захмарних заробітків. Складаючи будівельні кошториси, дізнаватися розцінки на будівництво краще саме у приватників тому що будівельні компанії дуже сильно завищують ціни. Що зовсім не дивно, адже у свої кошторис на будівельні роботи вони включають не тільки робота будівельної бригади, але і витрати на утримання всього адміністративного персоналу.

Повернемося до нашої кошторисі на будівництво майбутнього будинку. Після того, як ви внесли в кошторис всі будівельні процеси, необхідні матеріали і дізналися всі розцінки на будівництво, можете сміливо підбивати підсумкову суму. До підсумкової цифри додайте приблизно 30 % на непередбачені витрати, які, безсумнівно, виникнуть в процесі будівництва, і можете помилуватися сумою, яку вам доведеться викласти, щоб стати власником нового будинку.

Складання кошторисів на ремонт від будівельних кошторисів нічим не відрізняється, хіба що підсумковою сумою. Ну, принаймні, хочеться сподівається на те, що кошторис на ремонт буде містити меншу кількість нулів. Хоча, якщо вникнути сьогодні в розцінки на оздоблювальні роботи, особливо сподівається не на що. Ну не будемо про сумне, а краще повернемося до нашого процесу підрахунку. Він абсолютно аналогічний попередньому. Різниця лише в тому, що кошторис на ремонт, замість розцінок на будівельні містить розцінки на оздоблювальні роботи. Ось, в принципі, і все, що потрібно знати для того, щоб скласти грамотну кошторис. І в одному ви можете бути впевнені точно - на хліб ви заробите собі завжди , тому що тепер ви зможете легко скласти будь-який кошторис.

 Автор Елена Ремотик

Розрахунок матеріалів, кошторис

Индекс доверия0 Отзывов

м. Львів, вул. Богдана Хмельницького 230

Професійно проводиться розрахунок будівельних матеріалів для зовнішніх і внутрішніх ремонтних робіт.