banner vobu 750x100
Металопластикові вікна, встановлення, ремонт та реставрація вікон

Металопластикові вікна, встановлення, ремонт та реставрація вікон

Встановлення вікон - невід'ємний процес будь-якого будівництва або капітального ремонту. Але перш ніж встановити вікна, їх необхідно вибрати. І ось тут перед багатьма стає дилема. Що вибрати - звичні багатьом дерев'яні вікна, металопластикові вікна або варіант «два в одному» - дерев'яні євровікна? Однозначно відповісти на це питання досить складно. Вибір залежить від багатьох факторів, серед яких і якість, і довговічність, і, звичайно ж, ціна.

Ускладнюється вибір ще й тим, що у Львові на сьогоднішній день існує настільки багато фірм, які займаються продажем вікон, і при цьому кожна висуває, здавалося б, незаперечні аргументи, згідно з яким, саме їх пропозицію найбільш вигідно. Але Львів - місто вибагливий і його дуже складно здивувати, а вже тим більше обвести навколо пальця. Тому, давайте спробуємо розібратися, на яких вікнах варто зупинити вибір - дерев'яних, металопластикових, чи все таки варто спрямувати погляд на дерев'яні євровікна.

Варто зазначити, що сьогодні дерев'яні вікна, якраз і називають євровікнами, бо як сучасні дерев'яні вікна складаються з дерев'яної рами і склопакета. Говорити про переваги дерев'яних вікон можна до нескінченності. Встановлення вікон з дерева - це запорука екологічності, відмінного зовнішнього вигляду, надійності і довговічності. Що являє собою сучасне дерев'яне вікно? Це рами з високоякісного дерева, які до цього була проведена встановлення склопакетів.

Сучасні технології обробки дерева дають можливість виготовляти вікна різних конфігурацій, розмірів і кольорів, в тому числі і енергозберігаючі вікна з дерева.

Від чого залежить якість вікон в цілому? Звичайно - це якісна рама і міцний склопакет. Але найголовніше - якісна фурнітура для вікон. І якщо на матеріали, з допомогою яких буде здійснюватись регулювання, будуть неякісними, то довго такі вікна не прослужать і ремонт дерев'яних вікон, так само як і ремонт та реставрація пластикових вікон не змусить себе довго чекати.

Фурнітура для вікон повинна відповідати багатьом параметрам, які, якщо їх виконати, послужать гарантом того що ваші будь то дерев'яні, будь то металопластикові вікна прослужать вірою і правдою не один десяток років.

Перш ніж купувати дерев'яні або пластикові вікна і замовляти їх монтаж, вимагайте у продавця сертифікат якості на фурнітуру, де повинно бути вказано, на скільки циклів відкривання/закривання вона розрахована. Зазвичай ця цифра становить 15 000 циклів, але тепер уже у Львові з'явилися представництва компаній, що випускають фурнітуру, яка витримує не менше 60 000 таких циклів. Але, зрозуміло, і без того дорогі дерев'яні вікна, також як і вікна пвх з такою фурнітурою будуть коштувати в рази дорожче.

Багато залежить і від матеріалу, з якого робиться фурнітура для дерев'яних або металопластикових вікон. Металева регулювання прослужить довше, і в більшості випадків саме метал встановлюють на вікна пвх або ж мансардні вікна. Винятком є лише ручки, які можуть швидко поржавіти. Перш ніж замовляти монтаж пластикових вікон, не полінуйтеся і протестуйте їх, адже ремонт та реставрація пластикових вікон, як і ремонт дерев'яних вікон найчастіше замовляю саме ті люди, які свого часу заощадили саме на фурнітурі, і вирішили, що такий момент, як регулювання особливого значення не має. Регулювання у якісних пластикових і дерев'яних вікон досить плавне, без скрипів і смикань.

Вибираючи пластикові вікна, зверніть увагу на таку позицію як енергозберігаючі вікна. Львів, хоч і не назвеш занадто холодним містом, але зайве тепло в квартирі не завадить. Відрізняються енергозберігаючі вікна від звичайних пластикових тим, що при їх виробництві, до того як проводиться установка склопакета, на саме скло наноситься спеціальний шар. Його роль буде помітна відразу ж після того, як буде проведений монтаж пластикових вікон. Особливо якщо енергозберігаючими будуть саме мансардні вікна, які пропускають через себе багато сонця. З енергозберігаючими вікнами сонячне світло перетворюється на додаткове тепло і затишок у вашому домі!

 Автор Елена Ремотик
Металопластикові вироби, вікна та двері, Світанок

м. Львів вул. Городоцька, 174

АТЗТ "Світанок" - один з перших в Україні виробників ПВХ- виробів. Ще у 1994р. на виробничих площах в с. Містки неподалік від Львова було встановлено повний комплекс обладнання для виготовлення металопластикових виробів, включаючи лінію склопакетів. Для в ...

Елітні вікна "Plus Тec"

Индекс доверия0 Отзывов
Елітні вікна "Plus Тec"

Львов, вул. Володимира Великого 2

Завод «Dresdner Fensterbau» - дочірнє підприємство німецького виробника вікон «Dresdner Fensterbau, Medingen» пропонує металопластикові вікна, двері і розсувні двері PATIO (ПАТІО). Повний цикл виробництва з дотриманням технології, сучасне обладнання та ...