banner vobu 750x100
Земляні роботи, риття котлованів

Земляні роботи, риття котлованів

Земляні роботи - це початок будь-якого будівництва. Перш за все, перед будівництвом ділянку землі потрібно привести в пристойний стан. Земляні роботи включають в себе не тільки вирівнювання місцевості, прибирання землі або завезення. Так само сюди входить і риття колодязів, розробка котлованів, риття траншей.

В першу чергу необхідно вирівняти ділянку землі. Добре якщо придбаний ділянку має рівну поверхню, однак найчастіше земля може мати нерівності у вигляді горбів або западин. Такі нерівності усуваються, і після цього ділянку землі піддається дренажу. Дренажні роботи обов'язкові, якщо ділянка землі містить у собі глинисті грунти. Для цього проводитися риття траншей і звільнення ґрунту від можливих ґрунтових вод. Риття траншей передбачає наступну закладку дренуючих шарів, що б уникнути вологості в майбутньому будинку. Приватні будинки будуються на таких ґрунтах досить часто, адже зараз Чернівці має безліч необхідного обладнання для дренажних робіт. Маючи широку базу заміських котеджів і дач, міцно стоять на нестійких грунтах.

Далі для закладання майбутнього фундаменту проводиться риття котлованів. Роботу виконують на спеціальних технічних машинах. Риття котлованів це основа будівництва майбутнього будинку, такі роботи проводяться в Чернівцях на техніці, якою встановлено обладнання з ковшем. Коли котлован виритий, вантажать землю і вивозять з місця будівництва. Розробка котлованів відбувається наступним чином. Що б копати котловани, які мали б заявлені параметри використовують екскаватори, які мають набори різних пристосувань. Основними з них є лопати різної спрямованості та підйомні ковші. Розробка котлованів не повинна бути довгою. Інакше доведеться захищати ґрунти й техніку від всіляких природних факторів, дощу, снігу.

Далі може стати питання про риття колодязів, найчастіше необхідних при будівництві заміського будинку. Вибір місця колодязя визначають по тому, в якій частині ділянки знаходиться більша кількість ґрунтових вод. Таким чином, копка колодязів може початися тільки коли фахівці визначать найкраще місце.

Риття колодязів починається з пробного буріння, для визначення кількість води. Після цього перевіряють рівень води, чи він достатньо високий. Якщо все добре та рівня вистачає, то спеціальна техніка приступає до роботи. Копка криниць може зайняти всього пару днів, якщо використовувати професійну техніку. Такі послуги краще замовити, ніж спробувати зайнятися риттям самостійно. Колодязь в середньому має глибину від десяти до двадцяти метрів, що може бути небезпечним для недосвідченого будівельника. Фахівці приїдуть, зроблять необхідні заміри, визначать рівень води і протягом кількох днів на вашій ділянці утворюється повністю обладнаний колодязь.

Чернівці має широку базу різної будівельної техніки для проведення будь-яких земляних робіт. Машини, оснащені спеціальним обладнанням можна взяти в прокат або замовити послугу по будівельним роботам, що спростить вашу працю.

 Автор Елена Ремотик