banner vobu 750x100
Каркасне будівництво, каркасні будинки

Каркасне будівництво, каркасні будинки

Каркасні будинки мають свої негативні сторони і переваги. Зараз такий вид будівництва набирає все більшу популярність. Матеріали для будівництва випускаються у великому розмаїтті, а технології зведення таких будинків щодня вдосконалюється. Будівництво каркасних будинків стало вже давно не в новинку для заміських ділянок.

Все тому що каркасно-панельні будинки зводяться швидко, легко і дешево. У Чернівцях і у багатьох інших містах зараз процвітає такий вид будівництва заміських котеджів і просто літніх будиночків.

Каркасне будівництво має свої плюси, розглянемо їх:

  • Ціна;
  • Простота споруди будинків;
  • Доступні матеріали - деревина;
  • Якісні характеристики матеріалу;
  • Простота в монтажі фасадних виробів;
  • Не вимагає очікування усадки будинку, що б перейти до оздоблювальних робіт;
  • Будівництво каркасних будинків відбувається в будь-який час року.

Одним з особливих переваг виступає, звичайно, деревина як основний матеріал будівництва. Поверхня панелей рівна і має приємну текстуру. Такі будинки відмінно тримають тепло і швидко прогріваються, а за рахунок того, що дерево "дихає" всередині будинку створюється приємний мікроклімат, який робить позитивний вплив на здоров'я.

Але, як і у всьому є свої недоліки, швидкобудуюємі будинку так само не позбавлені негативних сторін. Такими виступають:

• Невеликий термін придатності;

• Промерзання будинку, але тільки в особливо суворому кліматі;

• Обмеженість в матеріалах для облицювання будинку, але це відноситься до того який саме закладений фундамент;

• Немає можливості вдатися до всіляких рішень в архітектурі.

Але всі ці недоліки не вважаються важливими, у разі якщо ви бажаєте отримати простий і затишний будинок, в якому підтримуєте чистоту і комфорт. Заміський Чернівці зараз все більше наповнюється новими будівлями, якими в першу чергу є будинки з сіп панелей.

Так, будинки побудовані за принципом каркаса ще називають будинки з сіп панелей. Такий вид будівництва широко був поширений у Канаді, звідки вони і узяли свою назву як канадські будинки. Зараз все частіше з'являються такі споруди і в Чернівцях. Будинки будуються якісно, швидко і повсюдно. Інженери фахівці підбирають найкращі варіанти для вашої ділянки, роблять заміри, погоджують матеріали, і приступають до роботи найближчим часом. Так, приміром, має постійну базу замовлень на зведення каркасних будинків.

Як же будується будинок за канадською технологією? Канадські будинки і технологія їх будівництва це своєрідне конструктивне рішення дозволяє створювати будинки найпростішим способом. Дерев'яні бруски або сіп панелі, з'єднуються методом зчеплення одного виробу до іншого по всій поверхні. Таким чином, каркасне будівництво призводить до отримання жорсткою і міцною стіни, здатної витримати сильні вітри і навантаження. Будинок за канадською технологією може зводитися і в кілька поверхів. Каркасно-панельні будинки можуть мати кілька поверхів і при цьому бути абсолютно стійкими до впливів зовнішнього середовища.

 Автор Елена Ремотик