banner vobu 750x100
Кладка цегли, стін та блоків

Кладка цегли, стін та блоків

Вдала кладка цегли на пряму залежить від якості матеріалу і з'єднувального розчину. Це так само залежить від майбутнього зовнішнього вигляду отриманої стіни. Але іноді акуратність кладки не стільки важлива. Адже першим ділом стіна повинна бути міцною і стійкою. Якщо ж ви збираєтеся облицьовувати стіну цеглою, то акуратність кладки може зовсім не враховуватися.

При будівництві цегельних будинків або будинків із блоків або цегли важливо, щоб кладка була ідеально рівною. Домогтися такого буває не просто. Однак якщо підійти до питання професійно, то результатом стане акуратна стіна. Чернівці зараз користується послугами компанії, з укладання стін довіряючись тільки фахівцям у даній галузі будівництва.

Кладка стін з цегли вимагає постійної уваги на деталі. Потрібно заміряти відстань між цеглинами і кількість використовуваного розчину для кожного шару, такі показники повинні бути постійно однаковими. Горизонтальний шов може мати товщину від десяти до п'ятнадцяти міліметрів, а вертикальний до десяти міліметрів. Кладка цегли відбувається з використанням цементних скріплюють сумішей. Кладка облицювальної цегли так само відбувається з допомогою цементу в кінці роботи, коли стіна вже зведена. Кладка облицювальної цегли може мати не тільки декоративний вигляд, але так само і поліпшити звукоізоляцію приміщення.

Цегляна кладка буває різних перев'язувальних систем. Все залежить від використаних швів, які бувають : поперечними, вертикальними і поздовжніми. Цегляна кладка, яка відбувається повздовжнім способом більш оптимальна, тому що при ній навантаження рівномірно розподіляється по всій поверхні стіни. Але як у всіх способах, вдала кладка стін залежить від кваліфікації робочого, який її виробляє.

Так само відбувається і кладка блоків. Блоки бувають різних типів і складаються з бетону й інших компонентів. Кладка блоків починається з приготування скріплюють сумішей, для цього краще використовувати спеціальний будівельний міксер. Для укладання бетонних блоків використовують додаткову гідроізоляцію між блоком і цокольної поверхнею, для цього використовують бітумний матеріал або спеціальну суху суміш. Багато будинків знаходяться в таких містах як Чернівці та інші зараз будують приватні будинки, користуючись газобеном і пінобетоном. Ці матеріали зараз більш популярні за рахунок їх позитивних характеристик звукоізоляції і збереження тепла.

Вартість кладки цегли може варіюватися від способу і кваліфікації найманця. Часто звертаються в будівельні фірми різних компаній, що б дізнатися вартість кладки цегли. Для цього необхідно вказати параметри роботи, матеріали, відомості будинку. Ціна може відрізнятися ще й тому як буде проведена робота, і хто ( замовник або виконавець) буде купувати матеріал. У Чернівцях можна замовити послугу по будівельним роботам і придбанні матеріалу, який привезуть на вашу ділянку і вивантажать. Ціна таких робіт залежить кожен раз по-різному, залежно від кількості робітників.

 Автор Елена Ремотик