banner vobu 750x100
Гіпсокартонні конструкції, монтаж, стелі та стін з гіпсокартону

Гіпсокартонні конструкції, монтаж, стелі та стін з гіпсокартону

Гіпсокартонні роботи проводяться при ремонті та облаштуванні квартири при встановленні нових перегородок, як основа під поклейку шпалер. Оздоблення стін гіпсокартоном часто відбувається в ремонтних роботах квартири з метою поліпшення зовнішнього вигляду стіни, вирівнювання. У Чернівцях гіпсокартонні плити стали успішно застосовується як гіпсокартонні конструкції. Такими перегородками найчастіше стають тимчасові двері або дизайнерські рельєфні вставки.

Часто гіпсокартон застосовують і при обробці стелі. Часто будують монолітні будинки з однією великою спальнею, яку можна розділити. Одним з кращих матеріалів представляється міжкімнатні арки з гіпсокартону. Перегородки можуть відокремити дитячу частину кімнати в однокімнатній квартирі. Що досить зручно і просто. У Чернівцях такі роботи вже давно не новина. Як саме застосовується гіпсокартон при ремонтних роботах, розглянемо далі. Арки з гіпсокартону дуже просто монтуються, що може зробити кожен, хто має хоч якісь навички в будівництві, проте все краще, що б цим займалися професіонали. Гіпсокартонні перегородки виглядають як пласт матеріалу, який зшивається з іншими подібними і встановлюється кріпленнями на стіни підлога і стеля. Арки з гіпсокартону мають свої позитивні якості. Часто гіпсокартонні перегородки встановлюють як дизайнерське рішення яке може відокремлювати невелику частину кімнати, наприклад, для створення затишку в спальні біля ліжка.

Обшивка стін гіпсокартоном застосовується в тому випадку, коли стіна представляє з себе не рівну поверхню. Стіни з гіпсокартону так само встановлюються для поліпшення шумоізоляції. Обшивка стін гіпсокартоном відбувається при укладанні плитки, обклеювання шпалерами. Стіни з гіпсокартону мають рівний і естетичний вигляд, але при цьому трохи звужується простір кімнати, так як лист гіпсокартону має товщину від одного до трьох сантиметрів. Оздоблення стін гіпсокартоном відбувається після штукатурних робіт на стіні. При цьому стіни зачищаються і вирівнюються. Потім відбувається обробка стін гіпсокартоном із застосуванням клеючих речовин або саморізів.

Гіпсокартонні стелі мають таку будову. Спочатку встановлюють металеві профілі а потім в потрібному порядку відбувається монтаж гіпсокартону. Гіпсокартонні стелі мають свої плюси полягають простий експлуатації конструкції. Найчастіше монтаж пололка з гіпсокартону відбувається за коштами установки квадратних плит розмірами в пів метра, які можна легко пересувати або замінювати. Монтаж гіпсокартону таким чином дозволяє проводити під полотком проводку і встановлювати світильники. Стелі з гіпсокартону можуть бути декількох рівнів. Багаторівневі стелі з гіпсокартону мають свої плюси і мінуси, одним з недоліків є втрата висоти стелі. Багаторівневі стелі з гіпсокартону можуть бути від десяти до двадцяти сантиметрів у товщину всієї конструкції. Таким чином, монтаж стелі з гіпсокартону не доречний в будівлях з низькими стелями.

Робота з гіпсокартоном виробляються з допомогою болгарки або інших ріжучих пристроїв, рідких цвяхів, клею, саморізів і т. д. Таким чином, робота з гіпсокартоном представляє з себе прості дії адже він легко піддається обробці. Чернівці починає будувати будинки, при яких гіпсокартонні роботи увійшли у звичне русло будівництва.

 Автор Елена Ремотик