banner vobu 750x100
Будівництво альтанок з дерева, цегли, садові альтанки з мангалом для дачі

Будівництво альтанок з дерева, цегли, садові альтанки з мангалом для дачі

Будівництво альтанок з дерева ніколи не втрачає своєї актуальності. Садові альтанки підходять як для дачі так і для будинку і котеджу. Кожен мріє про приємне проведення часу в затишному куточку на лоні природи: за столом, з мангалом і шашликом, або просто посидіти в тиші з книжкою.

Дерев'яні альтанки досить прості у виготовленні, але все, же в цій справі є свої нюанси і хитрощі. Для початку потрібно визначитися з місцем і накреслити схему майбутнього проекту. Можна звернутися за допомогою в будівельну компанію, яких у Хмельницькому досить багато. Або ж зробити це самостійно, попередньо порадившись з фахівцями і ознайомившись з інформацією в Інтернеті.

Коли план готовий, можна переходити до розмітки місцевості. Навколо альтанки обов'язково має бути місце для зручного підходу до неї, а також реконструкції і ремонту в майбутньому. Після розмітки приступають до установки фундаменту. Дерев'яні альтанки, як правило, ставлять на стовпчастий фундамент. Зрозуміло, ця процедура вимагає деякої паузи для застигання цементу і осідання грунту. Зазвичай вона триває кілька днів, після закінчення яких можна продовжувати будівництво альтанок з дерева. Для цього потрібно як слід підготувати дерев'яні конструкції: обробити захисними засобами проти шкідників, гниття і розтріскування, покрити оліфою, фарбою або лаком. В такому мегаполісі як, приміром, Хмельницький, відшукати всі ці засоби не складе особливої праці. При правильному догляді садові альтанки служать досить довго.

Підготувавши деревину, можна приступати до укладання підлоги. Дошки стеляться на відстані 10-15 см від основи альтанки, щоб забезпечити провітрювання і захистити конструкцію від зайвої вологи. Можна використовувати як просту дерев'яну дошку, так і спеціальну терасну, що складається зі спеціальних полімерів і стружки. Вона володіє більш високою міцністю, хоч і має відповідно більш високу ціну. Наприклад, у Хмельницькому можна знайти багато торгових точок, які продають терасну дошку.

Коли підлога готова, можна встановлювати каркас альтанки. Робити це потрібно максимально рівно, не допускаючи крену і скосу. Для з'єднання деталей між собою використовуються цвяхи і шурупи. Для виконання цих робіт необхідна зручна сходи або драбина, а також захисні окуляри, щоб в очі не потрапила стружка. На двох заключних етапах на альтанку встановлюється дах, а потім починається внутрішнє оздоблення, декорування, облаштування альтанки меблями.

Не меншу популярність останнім часом набирає будівництво альтанок з цегли. Також як і дерев'яні, вони чудово підходять для дачі, дому, котеджу, однак їх виготовлення є більш складним процесом і вимагає професійного підходу. Так Хмельницький рясніє різноманіттям компаній, що здійснюють будівництво альтанок з цегли. Технологія дозволяє робити альтанки з мангалом, столом і лавками, щоб відпочинок на природі був максимально комфортним.

 Автор Елена Ремотик