banner vobu 750x100
Будівництво теплиць з полікарбонату, виготовлення парників

Будівництво теплиць з полікарбонату, виготовлення парників

Починаючи проектувати теплицю на ділянці, необхідно знати, що споруда повинна мати відмінну міцність, бути ветроустойчивым, мати так само стійкість до впливу різноманітних опадів, снігу і граду. Будівництво теплиць слід починати з визначення, які саме рослини будуть висаджені всередині. Для різних рослин необхідні різні температурні режими, тому парники мають різні характеристики будови.

Теплиця, яка використовується цілорічно повинна мати відмінну стійкість до сніжних опадів та сильного вітру. Будівництво теплиць у Чернівцях такого типу відбувається методом зміцнення каркаса, а так само встановлюють скатні дахи. Парники встановлюють на безвітряну місцях з гарним сонячним освітленням. Ділянка ґрунту під ними повинен бути з низьким рівнем залягання грунтових вод, необхідно простежити ухил поверхні, який повинен бути мінімальним. Виготовлення теплиць це не складний процес. У спорудженні застосовні стандартні деталі, і будівельні приналежності.

Стандартна теплиця складається як правило з:

  1. Фундаменту, який забезпечує стікання води;
  2. Цоколя, різних конфігурацій;
  3. Стійки (ангарні, конструкції з прольотом);
  4. Ферми каркаса, які представляються гнутими профілями, на яких кріпиться скло або пластик.

Теплиці поділяються на кілька видів залежно від призначення:

  1. Терміни експлуатації парника - літні та цілорічні;
  2. Особливості будівництва - грунтові, стелажні, гідропонні;
  3. Каркасний матеріал - дерев'яні, з оцинкованої сталі, алюміній;
  4. Покриття - плівкове, полімерне, скляне;
  5. Конструкція - блокова, каркасна.

Одним з провідних матеріалів для виготовлення теплиць виступає полікарбонат. Теплиці з полікарбонату мають прекрасні герметизуючі властивості. У Чернівцях такий матеріал є основним, використовуваним для зведення теплиць.

Теплиці з полікарбонату витримують температури від мінус до плюс сорока сімдесяти п'яти градусів, що, безумовно, високий показник якості матеріалу. Полікарбонатні пластини кріпляться спеціальними клямерами які сідають на герметик в два етапи, приладом - электрогерметизатором. Спочатку герметик наносять на кріпильні деталі полікарбонату, а потім на зовнішній стик конструкції. Це і забезпечує таку високу герметизацію поверхні.

Ладу теплиці самостійно ви не тільки економите гроші на вирощуванні овочів, але й маєте можливість отримувати їх в будь-який час року. Зведенням парників зараз займаються багато що спеціалізуються на цьому фірми. Так будівельні компанії, що знаходяться в ньому, мають широку базу матеріалів для зведення парників різної конфігурації. Можна замовити послугу для проектування теплиці, погодивши матеріали і розміри з інженером. Так само надаються послуги з установці теплиці: робляться заміри, будівництво каркасу, установка вікон, плівки. Такі міста як Чернівці вже не перший рік займаються послугами з обладнання приватних теплиць на ділянці і завжди успішно.

 Автор Елена Ремотик