banner vobu 750x100
Будівництво альтанок з дерева, цегли, садові альтанки з мангалом для дачі

Будівництво альтанок з дерева, цегли, садові альтанки з мангалом для дачі

Дерев'яні альтанки завжди були актуальні при заміських будинках, дачах або просто паркових ділянках, на природі. Такі альтанки зводять для простого відпочинку так само поблизу річкових заплав, для рибалок. Часто альтанки оснащуються невеликими мангалами і резервуарами для води, що б можна було вимити руки і використану посуд. Альтанки з мангалом у Чернівцях зараз особливо популярні в заміських будинках. Для дачі такі альтанки будують безпосередньо у дворі, або з видом на озеро, річку, що б створювалася приємна атмосфера і комфортні умови відпочинку.

Садові альтанки часто не мають великі розміри і призначені для простого відпочинку. Іноді у них замість лавочок встановлюють широкі гойдалки. Будівництво альтанок з дерева відбувається в кілька етапів. Важливим, з яких є створення проекту конструкції і виконання потрібних вимірювань. Якщо ви не великий будівельник, то краще вдатися до допомоги фахівців або людей, які вже займалися будівництвом раніше. Дерев'яні альтанки мають свої конструктивні особливості. Тут же випливає питання про дизайн і функції, які буде виконувати місце відпочинку.

Будівництво дерев'яної альтанки починається з фундаменту. Важливо що б між дерев'яним настилом альтанки і підставою було невелике вільне місце. Все це для того що б деревина мала можливість провітрюватися і не мала можливості затримувати в своїх шарах воду.

Будівництво альтанок з дерева з мангалом вимагає окремого місця під спеціальну установку, яка буде знаходитися поблизу альтанки або бути всередині. Садові альтанки, які оснащені столом, лавками і ліхтарями можуть призначатися для вечірнього відпочинку. При цьому потрібно подбати про підводці з нею електрики. Часто в Чернівцях з'являються альтанки великого типу, які можуть вміщати в себе більше двадцяти чоловік. Такі, будуються на випадок якщо є велика родина або приїзд гостей в будинок або на дачу досить частий. Для дачі все частіше будують альтанки, які мають всередині гойдалки. Гойдалки можуть заноситися всередину і забиратися при необхідності. Все залежить від того чи є в альтанці широкі виходи або двері. У Чернівцях такі альтанки стали часто з'являтися здійняв приміських котеджів.

Так само досить поширені цегляні альтанки. Будівництво альтанок з цегли значно відрізняється від дерев'яних споруд. Тут грає не малу роль те, що такі альтанки часто можуть застекляться і мати двері. В такому випадку альтанка може стати не великою літньою кухнею. Будівництво альтанок з цегли більш складне. Тут необхідним стає жорсткий фундамент вироби, при чому після укладання фундаменту потрібно трохи почекати, перш ніж він прийме необхідну усадку.

Зараз Чернівці має поширену мережу з будівництва та встановлення альтанок всілякого типу. Альтанки діляться по функціональності, видом, способом зведення, матеріалів і використанням декоративних елементів. Чернівці все більше наповнюється альтанками дерев'яного типу, тому що виглядають вони більш затишно і природно, в порівнянні з цегляними спорудами.

 Автор Елена Ремотик