banner vobu 750x100
Утеплення фасадів, будинку, стін, зовнішнє утеплення, теплоізоляція

Утеплення фасадів, будинку, стін, зовнішнє утеплення, теплоізоляція

Як то цікаво останнім часом змінюється клімат у Львові. Раніше, то зими були холоднішими, то чи топили в квартирах краще, але ніхто і не думав про те, щоб будинок або квартиру додатково утеплювати. А сьогодні платиш божевільні гроші за опалення, радіатори начебто гарячі, а зігріється неможливо. Хоча і в приватних будинках, де автономне опалення і можна накрутити таку температуру, як завгодно. Але що дивно - термометр зашкалює, а тепліше не стає. Тому не дивно, що Львів сьогодні обвішаний оголошеннями компаній, які займаються утепленням будинків і квартир. І потрібно сказати на брак клієнтів вони не скаржаться. Особливо ті, хто роблять зовнішнє утеплення. Саме Утеплення стін зовні сьогодні більш затребуваним, тому як і ефекту від цього більше і площа всередині квартири зменшувати не доводиться.

Отже, розглянемо, яке утеплення будинку найбільш ефективно і у яких матеріалів найкраща теплоізоляція. Для початку розберемо будинок по частинах.

Почнемо знизу, і розглянемо такий процес, як утеплення фундаменту. Сьогодні фундаменти утеплюють найчастіше скловолокнистої або мінеральною ватою, пінопластом, керамзитов або пінополістиролом. Останній варіант найбільш ефективний, тому на ньому і зупинимося. Виробляють пінополістирол в листах, які легко кріпити до будь-яких поверхонь. Цей матеріал практично не піддається волозі і відмінно тримає тепло. Утеплення фундаменту відбувається в два етапи. На першому етапі на стіни фундаменту накладається гідроізоляційний шар, на другому - кріпиться спеціальним клеєм пінополістирол. Все просто і швидко. Для хорошого фахівця на день роботи. Йдемо далі.

Утеплення стін цегляних будинків - процес дуже схожий з попереднім. Те ж стосується і матеріалів - пінополістирол або мінеральна вата. Додаткова теплоізоляція стін досягається за рахунок теплоізоляційних штукатурок і фарб. У Львові проблем з вибором будматеріалів немає, тому матеріали для фасадів, завдяки яким поліпшується теплоізоляція, і які до того ж виступлять ще й декором, знайти досить просто. Утеплення фасаду мінеральної ватою - явище не менш поширене. Пластини з цього матеріалу кріпляться досить легко, відмінно зберігають тепло, пропускають повітря і пар, не горять і цілком доступні за ціною.

Набагато більш складний процес - утеплення дерев'яного будинку. Був час, коли весь Львів буквально обріс будиночками з бруса. А сьогодні безліч цих будинків перетворилося з дерев'яних на цегляні або оштукатурені. У чому причина? А в тому ж холоді. Справа в тому, що утеплення дерев'яного будинку неможливо зробити без того, щоб не змінювати зовнішній вигляд фасадів. Утеплюють їх тієї ж мінеральною ватою, вигляд при цьому не зовсім естетичний. Тому доводиться зовнішнє утеплення приховувати за цеглиною або піноблоками, з подальшим оштукатурюванням.

Як відбувається утеплення фасаду багатоповерхового будинку? Утеплення стін висоток - доля альпіністів. Але, зрозуміло, вони повинні ще й міркувати в будівництві. Фахівців такого плану знайти не так вже й легко, тому і ціна на Утеплення стін зовні висотних будинків, м'яко кажучи, кусається. Утеплюють стіни багатоповерхівок пінопластом, тому що це самий легкий матеріал. І треба зауважити, що від його легкості теплоізоляція стін нітрохи не страждає.

Наступний крок до тепла - утеплення балконів. Бо як без цього заходу утеплення будинку сенсу не має. Утеплити балкон можна як зовні, так і зсередини, якщо площа дозволяє. Але утеплення балкона не матиме сенсу, якщо не встановити герметичні склопакети, які не будуть пропускати холод. Всередині утеплити балкон можна тим же пінопластом або мінеральною ватою - робиться каркас, під нього вкладається вата або клеїться пінопласт, і зверху обшивається вагонкою або гіпсокартоном. Утеплення балконів зовні відбувається точно так само, як і Утеплення стін - кріпиться пінопласт і зверху штукатуриться.

Завершальний етап - утеплення даху та покрівлі. Чим і як утеплювати дах однозначно сказати не можна. Тут має значення багато факторів - тип даху, вид гідроізоляційного і покрівельного матеріалу, можливість навантаження на дах і стіни, і багато іншого. Вирішити можна виробляти утеплення даху та покрівлі, і якщо можна, то яким способом і якими матеріалами може тільки професійний покрівельник. Та і в принципі будь-утеплювальний процес краще довірити фахівцям, щоб згодом було тепло не тільки в будинку, а й на душі.

 Автор Елена Ремотик
Утеплення будинків та квартир, Фасадні роботи

м. Львів

• Фасадні роботи.Утеплення будинків та квартир пінопластом, мінватою з риштування або методом промислового альпінізму. Нанесенння декоративних штукатурок. • Супутні роботи: вагонка, камінь, встановлення відливів, водостоків та ринв. • Власне риштуван ...

Утеплення і звукоізоляція фасадів

Индекс доверия0 Отзывов
Утеплення і звукоізоляція фасадів

Львов, ул. Моринецкая 7

Пропонуємо рішення по утепленню і звукоізоляції фасадів, мансард, перекритів, горищ. Перліт, Пісок перлітовий, Перліт спучений теплоізоляційний, Агроперліт, Утеплювачі, Покрівельний утеплювач Перліт – це пісок вулканічного походження (виглядом мало ...

Роботи з утеплення фасадів

Индекс доверия0 Отзывов
Роботи з утеплення фасадів

г. Львов

Утеплення фасадів ЛЬвів. Фасадні роботи! Економія на опалення до 70%. Покращення мікроклімату в оселі Кваліфікована бригада майстрів виконує утеплення житлових і промислових будинків, особняків пінопластом, мін. ватою та ін. Працюємо з власними якісними ...