banner vobu 750x100
Будівництво теплиць з полікарбонату, виготовлення парників

Будівництво теплиць з полікарбонату, виготовлення парників

Незалежно від того, хто ви - початківець дачник, городник-любитель або досвідчений садівник, а також незалежно від місця знаходження вашої ділянки землі - будь то глуха село, обласний центр або місто Львів, у вас виникнуть абсолютно однакові питання при будівництві будь-яких садово-городніх конструкцій. І неважливо, що це буде - маленькі парники або одна велика теплиця.

Перед тим, як почати будівництво теплиць, необхідно підібрати правильне місце, враховуючи наступні фактори.

  1. Освітленість. Бажано, щоб теплиця була розташована з заходу на схід так, щоб бокова сторона виходила паралельно південь, тоді рослини зможуть по максимуму отримувати природне освітлення, ступінь освітленості буде достатньою для фотосинтезу і перетворення світла в тепло.
  2. Легковажність. В ідеалі це повинна бути безвітряна місцевість, особливо важливо це для зимових теплиць, а в реальності, як у Львові, так і в будь-якому іншому місті країни знайти таку місцевість складно, але можна створити живопліт на відстані п'яти метрів, щоб не загороджувати промені сонця.
  3. Мікроклімат. Уникайте низин, в яких збирається вода, добре підійде суха височина. І не забувайте про грунтові води і їх рівень.
  4. Можливість підключення освітлення, водопостачання та опалення.

Плануючи виготовлення теплиць, визначтеся з формою, яка підійде саме для ваших рослин. Традиційно це двосхилий форма або арочна.

Парники і теплиці в Львові жителі можуть будувати для вирощування розсади або овочів, фруктів або квітів. Відповідно встановлюватися вони можуть тільки на теплий період або на цілий рік.

Починається будівництво теплиць з підготовки фундаменту, який буде підтримкою каркаса і захистом ґрунту від розмивання водою. Якщо ви плануєте користуватися теплицею круглий рік, то фундамент повинен бути тільки з бетону. Якщо ж це тимчасова споруда, то підійде і тимчасовий фундамент з дерева і плиток. Деякі конструкції можуть встановлюватися безпосередньо на грунт, не забудьте при цьому добре його вирівняти і додатково укріпити. Незалежно від типу фундамент приділіть особливу увагу герметизації, яка захистить від непотрібної вологи і вітру.

Якісне виготовлення теплиць неможливо без вибору якісного матеріалу для каркаса. Каркас - це міцна, легка, витримує перепади температур, вплив вітру, дощу, снігу та інших можливих навантажень, конструкція. Матеріалами для каркаса можуть бути: дерево, сталь, пластик і алюміній. Алюмінієвий каркас буде ідеальним для будь теплиці.

Вибираючи матеріал для покриття, слід виходити з ваших побажань і можливостей. Це теплиці з полікарбонату або ви скористаєтеся плівкою або може склом, вирішувати вам. Львів - місто непередбачуваний у всіх відносинах і в плані погоди, в тому числі. Але, хочеться відзначити, що теплиці з полікарбонату цілий рік, у будь-яку погоду, будуть зберігати комфортні умови для ваших рослин, а твердість, міцність і в той же час легкість полікарбонату, забезпечать довговічність вашої конструкції.

 Автор Елена Ремотик
Теплиці, парники з полікарбонату "Вишнёвый Сад"

г. Львов

Компанія Вишневий Сад виробляє різні види арочних теплиць і парників. У виробництві використовуються лише перевірені часом якісні матеріали, а саме суцільнометалеві квадратну трубу, профільну трубу різних розмірів з гарячим заводським оцинкуванням, що заб ...

Теплиці і парники швидкобудуюємі, "Термобуд Стандарт"

г. Львов, ул. Зеленая, 253

Теплиці і парники швидкомонтовані, будівництво теплиць і парників, монтаж тепличних і парникових конструкцій.