banner vobu 750x100
Демонтажні роботи, демонтаж бетону, будівель, стін

Демонтажні роботи, демонтаж бетону, будівель, стін

Кожен знає, що демонтажні роботи насправді зовсім не просте заняття. При плануванні таких заходів потрібно детально вивчити будову будівлі, підведену електропроводку, водопостачання, обстежити несучі конструкції. Чернівці зараз піддається великому демонтажу старих будівель і заміських будов. Демонтаж будівель стали практичні постійними, адже зараз вигідніше побудувати новий будинок, ніж ремонтувати старий. Все частіше наповнюється новими будівлями в центрі міста, які замінюють застарілі або недобудовані споруди.

Демонтажні роботи завжди проходять за певним планом і ніщо не робиться "навмання". Здається що знесення будівель це набагато простіше, ніж споруда, однак у всьому є свої нюанси. Як відбувається демонтаж будівель. По-перше, визначається, чи підлягає споруда повного знищення або матеріали споруди можуть ще стане в нагоді для подальшого будівництва. При цьому складається детальний план, і знесення будинків відбувається по готельним частинах.

Знесення будинків починається з демонтажу металоконструкцій. Такі роботи проводяться строго за технічним документації. Всі матеріали надалі сгруппировываются відповідно типам і транспортуються на інші об'єкти або на виробництво для обробки. Руйнування будівель повністю, тягне за собою повне руйнування матеріалів, однак багато металеві опори в майбутньому будуть оброблені і придбають новий вигляд.

Демонтаж стін поділяють на два види в залежності від виду стіни. Демонтаж стін капітального типу доручають виключно фахівцям. Знесення будівель завжди тягне до значної руйнації усіх можливих матеріалів, і тому краще, щоб такі дії були узгоджені і передбачені за всіма нормативними актами. Якщо ж знесення будівель відбувається частково, то несучі стіни замінюють балками або колонами. Розрахунки для таких, проводять тільки спеціалізовані інженери, здатні розрахувати навантаження і встановити відповідні підпори.

Руйнування будівель може бути виконано різними способами. Іноді демонтаж бетону відбувається з допомогою алмазного різання, щоб не пошкодити плиту повністю, і не допустити появу тріщин. Демонтаж бетону так само проводиться всілякими фрезами, які мають високу навантаження, що дозволяє проводити знесення будинків з найменшим коефіцієнтом руйнування будівельних матеріалів.

Демонтаж паркету відбувається шляхом зняття дерев'яних планок. Це потрібно робити обережно, щоб не зачепити можливу електропроводку. Як правило, демонтаж паркету представляє з себе руйнування покриття підлоги, паркет який був вилучений вже більше не може використовуватися. Демонтаж стяжки відбувається, якщо вона не відповідає вимогам для подальшого використання. Демонтаж стяжки з цементу руйнують ударним методом. В такому випадку використовується лом або спеціальні відбійні молотки, які руйнують поверхню бетонної суміші на шматки. Демонтаж плитки відбувається за допомогою лома або відбійного молотка. Найчастіше плити руйнуються і немає можливості використовувати їх повторно.

 Автор Елена Ремотик