banner vobu 750x100
Кладка цегли, стін та блоків

Кладка цегли, стін та блоків

Протягом багатьох років, вимоги і норми щодо цегляної кладки не змінюються. Всі правила, які стосуються цього процесу перевірені численними розрахунками та практикою. Деякі з них будуть представлені в цій статті.

Кладка цегли вимагає постійної перевірки. За допомогою простих інструментів, під час такого процесу як кладка стін, обов'язково звертайте увагу на розміри зазорів між цеглинами і їх заповнення розчином.

Кладка стін вимагає якісного заповнення швів. Це залежить від якості розчину - він повинен бути достатньо пластичним. Ще одним способом, з допомогою якого перевіряється цегляна кладка та її якість, є перевірка розмірів нерівності на вертикальній поверхні вибудуваної стіни. У цьому випадку цегляна кладка перевіряється за допомогою двометрової рейки.

Кладка облицювальної цегли своїми руками - це не дуже складний процес. Вартість кладки цегли в переліку послуг будівельних фірм в Рівному, і не тільки, є однією з недешевих. Тому розумніше буде дізнатися всі тонкощі процесу і виконати її самим.

Для початку, необхідно придбати інструменти (якщо у вас їх немає) для цегляної кладки стіни - кельми, кирочку, рівень і висок. Ціна цих інструментів невелика. Кладка блоків з цегли - це дуже точний процес. Саме за допомогою схилу ви зможете забезпечити потрібну вертикальність кутів і прорізів майбутнього будинку. Рівень використовується тоді, коли кладка блоків виконується з цегли хорошої якості, який має рівні грані і кути. Практично всі міста, і Рівно в тому числі, надають будівельний матеріал такої якості. Якщо ви вирішили придбати його, то будьте готові до того, що вартість цегляної кладки обійдеться вам в кругленьку суму. Якщо ж ви працюєте з цеглою середньої або низької якості, ціна якого на порядок нижче, краще все-таки використовувати схил, так як рівень в цьому випадку може вас підвести.

Нагадуємо, потрібно ретельно виконувати перевірку того, як відбувається кладка облицювальної цегли. Фахівці в Рівному та інших містах, рекомендують перевіряти горизонтальність і вертикальність кладки, не менше ніж два рази на один метр висоти.

Дуже складний і важливий момент - кладка кутів. Саме від цього моменту залежить подальша кладка цегли усіх стін. Будь місто, наприклад Рівне, надає фахівців, які за певну вартість цегляної кладки по кутах зможуть допомогти вам в цьому питанні. Але керуючись точними схемами та розрахунками ви і самі зможете це зробити.

Вартість кладки цегли часто немаленька, але це того варто. Цегла, в якості облицювання вашого будинку, виглядає дуже красиво і дорого. Будинок з цегляним оздобленням однозначно буде привертати уваги перехожих.

 Автор Елена Ремотик